Lage rug- en bekkenpijn

Driekwart van de bevolking krijgt te maken met lage rugklachten. Problemen in de rug kunnen zich op verschillende manieren uiten. Bijvoorbeeld door een zeurende pijn, een stijve rug (spit of lumbago) of door uitstraling naar een of beide benen (ischias).

Veel klachten worden veroorzaakt door een bewegingsverstoring of een stabiliteitprobleem. In 90% van de gevallen kan er geen directe fysieke oorzaak gevonden worden (rontgenfoto/mri). We noemen dit aspecifieke lage rugklachten.

In onze praktijk kunt u terecht met lage rug en/of bekkenklachten, ook tijdens of na een zwangerschap. Een aantal collega’s hebben veel bij-en nascholingen gevolgd op dit gebied. Wij zijn goed in het onderscheiden van lage rug en/of bekkenpijn en passen behandelingen toe die door de wetenschap getoetst zijn (Annelies Pool-Goudswaard e.a. en McKenzie) en door ervaring ontstaan.

Fysiotherapie Delft Oost

In onze praktijk zijn Manouk van Adrichem, Daniëlle Boot-RemmenMarlies van Meeteren en Henk Overbeek specialisten met veel ervaring op dit gebied.